SLEVA -5% S KÓDEM PADÁNÍCEN NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Jak vybrat obklady a dlažbu?

Výběr obkladů a dlažby je nezbytný krok pro stavbu Vaší vysněné koupelny. V tomto článku si tedy představíme klíčové vlastnosti obkladů a dlažby, abychom věděli podle čeho je vybírat. V dnešní době se nám nabízí spoustu možností, a tím pádem je nad čím přemýšlet.

Stupně protiskluznosti u dlažby

Abychom se nám v koupelně co nejlépe a nejbezpečněji pohybovalo, tak bychom měli hledět i na protiskluzové stupně dlažby. Protiskluznost dlažby se označuje písmeny R9 - R13, přičemž R9 je nejnižší stupeň protiskluznosti a R13 nejvyšší stupeň protiskluznosti. Do koupelen se doporučují vždy dlažby alespoň R9.

Výběr obkladů a dlažby

Lesklý nebo matný obklad?

U lesklých obkladů je známé, že zesvětlí a opticky zvětší celou koupelnu. Pokud tedy máte menší a tmavší koupelnu , tak je pro Vás lesklý obklad vhodnější než matný. Nevýhodou je údržba, jelikož na lesklých obkladech více vyniknou nečistoty a otisky od prstů. 

Výběr obkladů a dlažby
 

Tip

Lesklé a matné obklady se dají skvěle kombinovat

Spáry

Spáry se doporučují dělat vždy minimálně 2mm široké. Většinou se pohybují okolo 3-4mm, avšak v dnešní době se rozmohly tzv. rektifikované obklady, které dovolují i méně široké spáry již od 1,5 mm. Takové spáry na první pohled ani nelze vidět, tudíž vytváří velmi čistý design.

Výběr obkladů a dlažby
 

TIP

Velkoformátové obklady a dlažba Vám opticky zvětší i malé koupelny.

 

 

Veronika ve spolupráci s kočkou AploMačkou.
Aplomo