SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Vhodná výška vodovodních baterií

Každý jsme se někdy setkali s tím, že jsme se museli hrbit při mytí rukou při návštěvě WC v restauraci nebo u známých. V tomto článku Vám tedy ukážeme, jak vysoko mají být jednotlivé vodovodní baterie. Do jaké výšky vodovodní baterie umístíme se odvíjí od naší tělesné výšky, proto v tomto článku naleznete tabulku.

Vhodná výška umyvadlových baterií

1. Stojánkové umyvadlové baterie

U stojánkových umyvadlových baterií je to snadné, protože ji vždy budeme instalovat v úrovni umyvadla. Instalační výška se zde pohybuje vždy kolem 100 cm od podlahy. 

2. Nástěnné a podomítkové umyvadlové baterie

Tyto baterie se instalují nad umyvadlo a doporučená montážní výška se zde pohybuje od 100-115cm od podlahy.

U umyvadlových baterií je také důležité myslet na jejich výšku, abychom měli pod výrokem dostatečný prostor na umytí rukou - tedy alespoň 16 cm.

Vhodná výška sprchové baterie

Doporučená montážní výška u sprchové baterie je 115 cm od vrchního okraje vaničky, přičemž u výšky hlavice se montážní výška doporučuje na 200 - 210 cm, záleží však na tělesné výšce jednotlivců.

Vhodná výška vanových baterií

 

Nástěnnou vanovou baterii musíme namontovat, tak abychom ji mohli ovládat jak při samotné koupeli, tak při napouštění. U nástěnné baterie se vyústění doporučuje ve výšce 70 - 80 cm od podlahy. Nainstalovaná vanová baterie by měla být 20 cm nad okrajem vany.

Vhodná výška bidetové baterie

Bidetovou baterii můžeme naistalovat přímo na bidet nebo v podomítkovém typu přímo do stěny. Bidetovou spršku je dobré mít hned po ruce, tudíž montážní výška se doporučuje okolo 60 cm od podlahy.

Veronika ve spolupráci s kočkou AploMačkou
Aplomo